Természetes Gsógymódok

Táltosasszony

Táltosasszony

Köpölyözés

2024. január 24. - Piroska Hideg

cupping.jpgA köpölyözés

A köpölyözés egy alternatív gyógyító módszer, amely a bőrre helyezett csészékkel vákuumot hoz létre, és ezzel serkenti a vérkeringést és az életerőt. Ennek a kezelési módszernek az eredete az ősi Kínában keresendő, ahol a fájdalom, az izommerevség és a légzési problémák kezelésére használták. A köpölyözés hatásmechanizmusa a hagyományos kínai orvoslás szerint a test energiaáramlását, a Chi-t befolyásolja, és helyreállítja a Jin és Jang egyensúlyát. A nyugati orvoslásban a poharazás az izmok ellazítására és a véráram fokozására szolgál.

Ennek a gyógyító technikának több fajtája létezik, például a száraz és a nedves köpölyözés, amelyek különböző technikákat és eszközöket használnak.

Ez a módszer stimulálólag hat a belső szervekre, ha a gerincoszlop két oldalán a megfelelő akupunktúrás pontokra helyezzük a köpöly-poharakat. Mint gyógymód az izomfájdalmak enyhítésére, csomók oldására is hatásos. Ez a módszer is kiváló kiegészítője a lézeres akupresszúrának. Ezt a módszert Eöry Ajándok is előszeretettel alkalmazta a gyógyításai során.

A köpölyözés menete és módja

függ a köpölyök típusától és a kezelni kívánt problémától. Általánosságban elmondható, hogy a kezelés előtt a bőrt le kell fertőtleníteni, és olajjal vagy krémmel be kell kenni, hogy a köpölyök könnyebben csússzanak. Vákuumot kell létrehozni a köpölyökben, amelyeket a bőrre helyeznek, és így felhúzzák a bőrt és a vérereket. Vákuumot különböző módon lehet előidézni, például tűz, levegő kiszívása, vagy szilikon összenyomása. A köpölyözés időtartama általában 5-15 perc, de ez is változhat a kezelés céljától és a páciens állapotától függően. A kezelés után a bőrön kék vagy piros foltok maradhatnak, amelyek néhány nap alatt elmúlnak. A köpölyözés hatására javul a vérkeringés, a méregtelenítés, az izomlazítás, és a fájdalomcsillapítás. A köpölyözés három fő típusa a száraz, a véres, és a csúsztatásos köpölyözés.

Előnyei:

  • hatása tartós
  • nincs mellékhatása
  • növeli a szervezet ellenállóképességét.

A ellenjavallatok a következők lehetnek:

  • Gyulladt, sérült, fertőzött vagy visszeres bőr
  • Daganatos megbetegedések
  • Fertőző betegségek
  • Szív- és cukorbetegség (kezeletlen)
  • Legyengült állapot
  • Terhesség
  • Vérzékenység
  • Nagyon idős vagy nagyon fiatal kor

Egyéb kezeléseimről itt olvashat

A bejegyzés trackback címe:

https://taltosasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr7718310167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása