Természetes Gsógymódok

Táltosasszony

Táltosasszony

Allergia kezelése

2024. január 20. - Piroska Hideg

allergie.jpgAz allergia

melynek eredete a görög "allos" (idegen, furcsa, sajátos) és "ergon" (munka, reakció) szavakból ered, az emberi immunrendszer túlzott védekező reakciója az ún. "allergénekre". Ezek az allergének olyan anyagok, melyek gyakran ártalmatlanok és általánosságban előfordulnak, de az allergiás egyénekben túlérzékenységi reakciót váltanak ki. Az immunrendszer ezekre antitesteket termel a lock-and-key elv alapján, melyek az úgynevezett "IgE antitestek". Ezek a vérszérumokban találhatók meg, mint az immunrendszer reakciójának jelei.

Az allergiában szenvedők általában azonnal észlelik a reakciót, de vannak olyan esetek is, ahol a tünetek csak órák vagy napok után jelentkeznek, így az allergiát hosszú idő után diagnosztizálják. Az allergiás reakciók gyulladásos folyamatokhoz vezetnek a szervezetben, amelyek a jól ismert tüneteket váltják ki, mint például szénanátha, könnyező szemek, asztma, viszketés, bőrpír vagy kiütés.

Az allergiák napjainkban egyre elterjedtebbek.

A legújabb tanulmányok szerint a gyermekek mintegy 40%-a érzékeny legalább egy allergénre. A leggyakoribb allergén anyagok közé tartoznak a pollenek, állati szőr, poratkák és élelmiszerek. A neurodermatitis széles körben elterjedt és gyakran szorosan kapcsolódik az allergiás hajlamhoz, körülbelül 90%-ban érintve az atópiás dermatitisben szenvedő gyermekeket.

Az allergiák kezelésére két fő megközelítést alkalmaznak: a rövid távú tüneti kezelést és a hosszú távú ok-okozati kezelést. A rövid távú kezelés során általában antihisztaminokat és kortizont alkalmaznak a tünetek enyhítésére. Azonban érdemes figyelembe venni, hogy ez csak súlyos esetekben és nagyfokú szenvedés esetén javasolt, mivel csupán a tüneteket kezeli, nem az okokat. Emellett ezeknek a gyógyszereknek gyakran súlyos mellékhatásai vannak.

Én hosszú távon és az ok-okozati összefüggések mentén kezelem az allergiát. Ennek a módszernek az előnye, hogy nem szükséges ismerni az allergéneket, és nem kell időigényes és költséges meghatározásokkal foglalkozni. Ezen módszerrel számos allergiás reakciót sikeresen kezeltem!

A bejegyzés trackback címe:

https://taltosasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr5918307595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása