Természetes Gsógymódok

Táltosasszony

Táltosasszony

Triggerpont terápia

2024. január 25. - Piroska Hideg

_4e11167b-a47b-407e-aa6a-c8113b620282.jpgA triggerpontterápia

egy olyan módszer, amely az izmokban kialakult feszült csomókat (triggerpontokat) oldja fel nyomással, masszázzsal, ultrahanggal, elektromos stimulációval vagy injekcióval. A triggerpont terápia célja, hogy enyhítse vagy megszüntesse a kisugárzó fájdalmat, javítsa az izomzat és az ízületek mozgását. Eredményében növelje a mozgástartományt.

A triggerpont terápia története

a 20. század elejére nyúlik vissza, amikor is Janet G. Travell, egy amerikai orvos és kutató, először írta le a triggerpontokat és a kisugárzó fájdalom jelenségét. Travell később együttműködött David G. Simons-szal, egy repülőorvossal, és közösen megalkották a myofasciális fájdalom szindróma elméletét. Az elmélet szerint a triggerpontok az izomzat és a kötőszövet (fascia) rendellenességeinek következményei. A két szerző több könyvet is írt a triggerpont terápiáról, amelyek ma is alapműveknek számítanak a témában.

A terápia alkalmazása széles körben elterjedt. Gyógytornászok, manuálterapeuták, orvosok és más egészségügyi szakemberek alkalmazzák, akik a triggerpontokat különböző módszerekkel kezelik.

A terápia hatása

függ az alkalmazott technikától, a triggerpont típusától, a kezelés gyakoriságától és időtartamától, valamint a beteg egyéni reakciójától. Általában elmondható, hogy a trigger pont terápia hatékonyan csökkentheti a fájdalmat, javíthatja az izomzat állapotát. Segíthet megelőzni vagy kezelni a krónikus fájdalom szindrómákat. Például a fejfájás, a nyaki fájdalom, a hátfájdalom, a vállfájdalom, a teniszkönyök, a térdízületi fájdalom, stb.

A terápia ellenjavallatai

  • bőrfertőzések, a gyulladásos betegségek, a vérzékenység,
  • véralvadásgátló gyógyszerek szedése,
  • daganatos betegségek,
  • terhesség, a pacemaker viselése,
  • az érzékenység vagy allergia a használt anyagokra.

A triggerpont terápia elvégzéséhez válasszon olyan szakembert, aki megfelelő képzettséggel és tapasztalattal rendelkezik a módszer alkalmazásában.

A bejegyzés trackback címe:

https://taltosasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr10018311477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása